top of page

Wijzer

De batterij-wijzer helpt u met het kiezen van de juiste thuisbatterij voor uw zonne-installatie. Aan de hand van enkele vragen zal u duidelijkheid krijgen welke batterij er op uw installatie aangesloten kan worden. 

Ik HEB zonnepanelen
Wel_Zonnepanelen-08.png
Ik heb GEEN zonnepanelen
Geen_Zonnepanelen-08.png

Hoe gaat het juist in zijn werk de batterij-wijzer?

Vooraleer met de wijzer van start te gaan is het slim om even stil te staan bij het volgende.

  • Heeft u reeds een zonne-installatie?

  • De basis voor de keuze thuisbatterij start bij het merk van uw omvormer. U kan niet zomaar elke merk van batterij aansluiten op een omvormer.

  • Het type van uw omvormer bepaalt vervolgens of u rechtstreeks een batterij kan aansluiten of u een interface nodig heeft. Een interface is een koppeling tussen uw omvormer en een batterij om deze op elkaar aan te sluiten.

  • Indien u een interface nodig heeft, duiden wij voor u welke interface en batterij mogelijk is. De interface die u aanschaft, moet van hetzelfde merk als uw omvormer zijn. 

  • Het vermogen van de batterij  is afhankelijk van het vermogen van uw installatie en uw verbruik.

 

Voor de capaciteit van uw batterij te kiezen kan u als volgt redeneren: Wanneer uw zonnepanelen niks van energie produceren maar uw huis 2.000watt verbruikt, zal er na 1uur 2.000watt uit de batterij geconsumeerd zijn. Dit is hetzelfde als uw oven 1uur te gebruiken, dan is er 2KW uit de batterij. 

Batterijwijzer.png
bottom of page