top of page

Zonnepanelen in de toekomst?

Heeft u nog geen zonnepanelen maar bent u van plan om er te leggen? Misschien heeft u dan ook interesse om direct de optie voor een batterij te overwegen. Het is slim om uw installatie al af te stemmen naar de toekomst toe en alle mogelijke opties open te houden. 

Daarom kiest u best voor een installatie waar er rechtstreeks nog andere zonne-producten op aangesloten kunnen worden zoals onder andere een batterij. De interface om de batterij aan te sluiten op de omvormer, zit reeds in de omvormer verwerkt. Hierdoor hoeft u later dus geen extra kosten te maken wat met andere omvormers wel het geval het is.

Met deze aspecten in het achterhoofd raden wij onze klanten, die een nieuwe installatie willen leggen en geïnteresseerd zijn in een (toekomstig) batterijpakket, aan om aan de slag te gaan met Huawei.

HUAWEIM_1_2020-04-02_15-14-38_6rDAivWdbI
SUN 2000

Eenfasige omvormers - L1

- 2 KT

- 3 KT

- 3.68 KT

- 4 KT

- 4.6 KT

- 5 KT

Driefasig omvormers - M1

- 6 KT

- 8 KT

- 10 KT

Huawei-LUNA2000-Battery.webp
LUNA 2000

- voedingsmodule

- batterijmodule 5K/ 10K / 15 K

Huawei

De Huawei batterij bestaat uit twee componenten : een voedingsmodule en een batterijmodule. Hoewel de voedingsmodule altijd uit eenzelfde module zal bestaan, zal de batterijmodule vrij in te vullen zijn. U hebt de keuze uit 1, 2 of 3 componenten waarbij elk component bestaat uit 5KW. 

Hierdoor is er dus keuze uit drie verschillende vermogens voor de Huawei batterij 5K , 10K of 15K. Indien dit voor u te weinig is, laat de Huawei omvormer het wel toe om twee batterijen op dezelfde omvormer aan te sluiten. Daarbovenop beschikt elke batterijmodule over een energie optimizer

De voedingsmodule zal, wanneer hij uit meerdere componenten bestaat, er altijd voor zorgen dat er afgewisseld wordt tussen de verschillende componenten zodat elk component evenveel gebruikt wordt. 

Voor de capaciteit van uw batterij te kiezen kan u als volgt redeneren: Wanneer uw zonnepanelen niks van energie produceren maar uw huis 2.000watt verbruikt, zal er na 1uur 2.000watt uit de batterij geconsumeerd zijn. Dit is hetzelfde als uw oven 1uur te gebruiken, dan is er 2KW uit de batterij. 

bottom of page